Robin Hörnkvist
Robin Hörnkvist,19 år, kommer igen med en ny äldregala i Örnsköldsvik. Foto: Lennart Sundwall/SR

19-årige Robin kommer igen med en ny äldregala i Örnsköldsvik

Robin Hörnkvist: Jag skrotade Christer Sjögren på en gång
0:47 min

Tidigare i år fick 19-årige Robin Hörnkvist pris som årets PRO:are i Västernorrland. Detta för sitt sätt att anordna en äldregala i Örnsköldsvik. Nu kommer han igen med en ny gala där Frank Sinatra blir temat med Andreas Weise som huvudattraktion.

Redan nu går Robin Hörnkvist ut och marknadsför sin nya äldregala. Responsen från galan i Pingstkyrkan i maj i år var överväldigande. Runt 600 människor kom och i höst uppmärksammade PRO Västernorrland det hela med att dela ut pris till Robin. Årets PRO:are till en då 18-årig kille.

– Har knappt hämtat mig än men är förstås glad och lycklig över uppmärksamheten, säger Robin Hörnkvist.

Robin går nu ett steg till och väljer att förlägga nästa års gala till 8 maj till Arenan i Örnsköldsvik. Eftersom Frank Sinatra skulle ha fyllt 100 år precis 2015 var valet tämligen givet för arrangören. Frank Sinatras musik kommer att presenteras av Anders Weise och Övik big band.

– För mig är Andreas och inte Christer Sjögren den främste Sinatra tolkaren här i landet, säger Robin Hörnkvist. Jag blev väldigt glad när han tackade ja till det här uppdraget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".