Louise Bergkvist
Centerpartisten Louise Bergkvist är beredd att gå in och jobba i en ny valrörelse. Foto: Lennart Sundwall/SR

Valarbetarna redo att jobba igen för att värva röster i extravalet

Valarbetare: Jag har inte ens lämnat september
1:32 min

Med ett nyval den 22 mars nästa år får tusentals valarbetare runt om i landet räkna med att åter igen jobba ute på gator och torg för värva röster.

– Jag är taggad att börja om även om jag fortfarande lever kvar lite i det som hände i september, säger centerpartiets valarbetare Louise Bergkvist från Järved utanför Örnsköldsvik.

Av allt att döma kommer proceduren från i höstas att upprepas. Partierna mobiliserar och fotfolket ställer upp.

– Visst, vi ska kämpa och försöka övertyga folk om att vår politik är den rätta, säger Louise Bergkvist från Järved utanför Örnsköldsviks centrum.

Bergkvist är född centerpatist säger hon själv och hon har jobbat aktivt i partiet i 20 år. Hon tog kompisen Kristina Granlöf med sig under den förra valperioden och besökte många platser i kommunen.

– Vi finns ute där människorna finns, däremot kör vi ingen dörrknackning hemma hos folk, säger Louise. Där går gränsen för oss.

Är du peppad för en ny valrörelse?

– Absolut även om jag på något sätt finns kvar i det som hände i september.

Är det bra med ett extraval?

– Egentligen hade jag hoppats att blocken skulle kunna resonera ihop sig. Det blir dyrt det här! konstaterar Louise Bergkvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".