Klubbarnas skatteskulder december 2014. Foto: Christer Jonasson/SR
Klubbarnas skatteskulder december 2014. Foto: Christer Jonasson/SR

Krönikör Jonasson : Kronofogden har serietabellen

Martin Brodeur får 2000 kronor för varje räddning
5:12 min

Är vi i Västernorrland sämst i Sverige att sköta det ekonomiska ? Om vi ser till idrottsklubbarna så verkar det som våra lag på högsta nivå har passerat sin peak sportligt sett, beroende på ekonomi. I vårt län behandlas ekonomin som vädret, det är bara att följa med. Tyvärr ser det ut som en ständig stormvind i kassorna

Drömmen om stora framgångar förblindar. Sponsorer saknas, prognoser för publiksiffror räknas för högt samtidigt som det ska tas sportsliga steg framåt. Granlo BK i Superligan i innebandy följer i Timrå IKs spår. Nära konkurs och nu har Granlo beviljats en rekonstruktion. Och Sundsvall Dragons i Basketligan har under flera år prenumererat på en plats hos kronofogden och skattemyndigheter. Nu skulle det vara en nyhet om Dragons INTE har en siffra hos kronofogden. Två andra klubbar på högsta nationella nivå. GIF Sundsvall och Modo Hockey ska vi var stolta över men de mår inte heller bra sett till ekonomin. Men enligt kollen hos fogden i dag så håller de nollan. Vi har alltid varit vana att följa våra lag när det gäller siffror och resultat i matcher och tabeller. Snart är det lika ofta rapporter här i P4 om klubbars dåliga ekonomi som trafikrapporter.

NHL-målvakten Martin Brodeur är 42 år, lika gammal som Donald Brashear, och Brodeur har skrivit ett nytt kontrakt med St. Louis Blues och får för det drygt fem miljoner kronor för resten av säsongen -  OCH – han får 70.000 kronor för varje vunnen poäng. Dvs:  Han får c:a 2.000 kronor/räddning !!

Det skulle va nåt det - för målvakterna i Timrå och Modo……

Christer Jonasson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".