Lars Löfgren snackar film.
Lars Löfgren listar scener ur Julfilmer. Foto: Ulf Thonman/SverigsRadio

Lars Löfgrens filmtips med juldoft

Löfgren listar Julfilmer
13 min

Att det blir filmval med jul i titeln är ingen vild gissning. Lars Löfgren gästar Förmiddag i P4 Västernorrland sista gången innan jul, och tipsar om tre filmer och ett TV- tips.

Det lackar mot jul jul ordentligt nu. Full fart på planerandet inför julen, julklappsinköp och sedvanligt stök. Men, man måste ta sig tid att ta det lite lugnt också. Varför inte då kolla på en film.

Lars Löfgren har lagt fokus på julfilmer med mer eller mindre galna "julscener".

Klappjakten (1996) Regi: Brian Levant

ArnoldSchwarzeneggerjagar i desperation efter en julklapp till sin son. Bland alltkaos i jakten lyckas även Arnold bråka med en ren...

Blackjack(1990) Regi: Colin Nutley

HelenaBergström flyttar hem till sin hemstad och går på dans.Många minnesvärda scener som utspelar sig kring jul ochnyår. En klassisk scen är när karaktären Robert (spelad av Reine Brynolfsson) ska bränna julboken...

Ett päron till farsa firar jul (1989) Regi: Jeremiah S Chechik

Chevy Chase spelar den något speciella familjefadern Clark Griswold. Det är jul och självklart skall hela huset inbäddas i julbelysning. Galen film med många skratt!

Veckans filmtips på TV blir:
Valkyria (2008)
Med TomCruise och i regi av Bryan Singer
Tisdag 9/12 kl 23:25 på SVT 1

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".