Lisa Håkansson och Ylva Ekman.
Lisa Håkansson och Ylva Ekman jobbar på Örnsköldsviks sjukhus. Foto: Anna Ahlström/SR

Konkurrensen om sjuksköterskor hårdnar

Lisa Håkansson: Risk att sjuksköterskor slukas upp av andra landsting
1:54 min

Samtidigt som det är brist på sjuksköterskor går flera landsting nu ut och lovar högre löner och färre helgpass för att locka sjuksköterskor.

Vad krävs för att få fler sjuksköterskor att välja Västernorrland? Diskutera!

Satsningar som skulle behövas även i Västernorrland, säger Lisa Håkansson som jobbar som sjuksköterska på Örnsköldsviks sjukhus.

– Jag hoppas att mitt eget landsting också förstår att man måste satsa på oss sjuksköterskor. De måste lägga på en rem om de ska få personal annars slukas de upp av andra ställen, eftersom det ändå är en brist på sjuksköterskor, säger hon.

Flera landsting har insett att något måste hända för att locka sjuksköterskor till sig. Västerbotten har blivit det första landsting att lova alla en ingångslön på 25 000 kronor och även i Gävleborg lovar den nya majoriteten höjda löner.

Andra landsting satsar på att förbättra arbetsvillkoren.  I Sörmland går personalen från att ha jobbat varannan helg till att jobba två av fem helger. Landstinget i Dalarna ska utreda möjligheten att låta sjuksköterskor arbeta var tredje helg i stället för varannan.

Ylva Ekman, huvudskyddsombud vid Örnsköldsviks sjukhus, säger att många sjuksköterskor i Västernorrland vill att landstinget följer efter eller så ska de som jobbar varannan helg få bättre ersättning.

– Men de flesta vill ändå jobba två helger av fem för att få återhämtning.

Den tuffa arbetssituationen gör att även patienterna kan drabbas.

– Många blir trötta och är rädd för att göra fel och fatta felaktiga beslut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".