Polisen har en tillfällig ledningscentral vid Österro skola i Bergsåker där pojken försvann. Foto: Annelie Ledin/SR
Polisen har en tillfällig ledningscentral vid Österro skola i Bergsåker där pojken försvann. Foto: Annelie Ledin/SR

8-årig pojke försvunnen i Bergsåker

Polisen: Pojken försvann under en rast
1:46 min

En åttaårig pojke i Sundsvall är anmäld försvunnen. Pojken försvann från Österro skola i Bergsåker vid tolvtiden och har inte setts sedan dess. Ett stort polispådrag söker efter pojken och vid halv fyra-tiden på eftermiddagen bedömde man läget som kritiskt. 

Vid halv fyra-tiden uppger polisen att man har inlett räddningtjänst då läget bedömts som kritiskt. Insatsen leds av en polisinsatschef och nu under eftermiddagen söker ett 20-tal poliser efter pojken tillsammans med personal från skolan och föräldrar.

Skolan slog larm om att pojken var försvunnen vid 13-tiden och polis, hundpatruller, skolpersonal och föräldrar deltar i sökandet efter pojken.

Pojken, som heter Sebastian, är omkring 128 cm lång med smal kroppsbyggnad. Han har turkos jacka, grå mössa med lite röda inslag, mörkblåa byxor och gröna skor. 

Polisen är intresserad av iakttagelser mellan riksväg 86 och E 14 och kring Bergsåkersområdet vid lunchtid idag. Har man upplysningar kan man ringa 114 14 eller 112. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".