Polisen: Vi kör så stor insats vi bara kan

Polisen: Vi satsar allt vi har för att hitta honom
2:59 min

Polisen bedömer läget som kritiskt i sökandet efter den 8-årige pojke som försvann från Österro skola i Bergsåker vid 12-tiden idag. Man kommer utöka sökandet under kvällen. 

Den försvunne pojken försvann under en rast från Österro skola i Bergsåker och en timme senare, vid 13-tiden larmade skolan polisen. Vid halv fyra-tiden bedömde polisen läget som kritiskt.

– Vi kör så stor insats vi bara kan. Vi satsar allt vi har för att hitta honom, säger Börje Öhman vid polisen i Västernorrland. 

Polisen kommer nu ta hjälp av andra samhällsresurser för att söka av flera vägsträckor. Framförallt längs riksväg 86 och E 14.

– Skolan ligger i det här området mellan de här vägarna, och det finns en iakttagelse på att han rört sig i den riktningen. Men den uppgiften är väldigt osäker, så vi vill inte låsa sökandet, säger Börje Öhman. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".