Polisen har beslagtagit flera brännare och flera tusen liter sprit och mäsk. Foto: Polisen
Bilden är från ett tidigare sprittillslag. Foto: Polisen

57-åring åtalas för att ha tillverkat 11 000 liter sprit

En 57-årig man från Timrå åtalas nu misstänkt för att olagligt ha tillverkat över 11 000 liter sprit i sitt garage och sålt till andra.

Tillverkningen ska ha pågått under 2013 och första halvåret i år. Tre män åtalas också misstänkta för att ha köpt av spriten, två personer ska ha köpte 30 liter sprit var, en man ska ha köpt 2,5 liter sprit.

Mannen erkänner att han tillverkat sprit vid två tillfällen och att han var på väg att koka mer sprit. Vid en husrannsakan i början av juni beslagtog polisen tre hembränningsapparater, kol, 350 liter mäsk och dunkar.

Mannen ska bland annat ha köpt stora mängder socker på en matbutik i Sundsvall. Enligt personal i butiken har mannen ända sen 2009 köpt storförpackningar med socker. Personalen började till sist kalla honom för "sockermannen". Personalen har vid flera tillfälten ringt till polisen och lämnat tips om att han köpte stora mängder socker, framgår av vittnesförhör.

Mannen har också, enligt vittneförhör, köpt stora mängder kol, jäst och plastdunkar. Som bevis har polisen också en lista över mannens elförbrukning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".