Pressläktaren på arenan i Örnsköldsvik. Foto: Christer Jonasson/SR
Det är öde som en öken på pressläktaren när Modos damer spelar. Foto: Christer Jonasson/SR

Krönikör Jonasson: örnsköldSVIKARE i hockey

Christer Jonasson: Modos och Timrås kamp mot kvalet
4:57 min

Det är många i Örnsköldsvik som lever tack vare hockeyn. Men hockey är ju bara en pseudohändelse – men världens viktigaste pseudohändelse. Med Modo på kvalplats just nu och tre av de bästa spelarna borta kring jul och nyår så är det kul för Sverige i JVM men tråkigt för Modo

Sett till Hockeyallsvenskans tabell just nu så kommer Modo att kvala mot tja..ganska troligt Västerås, i bästa av sju matcher…känns det tryggt ?...hur många poäng gör Donald Duck Brashear ? Modo förlorade hemma mot Örebro och om några timmar match borta mot Djurgården och på lördag match borta mot Linköping. Även Damlaget i Riksserien hade en bedrövlig match i helgen. Förlust hemma mot MSSK Piteå med 7-5. Modo med 12 landslagsspelare, 5 i A-landslaget,  7 i U-18 landslaget, mot Munksund/Skuthamns inte en enda landslagsspelare. Och så nu i helgen, två matcher mot suveräna serieledarna Linköping.

Är tabelläget illa för Modo så är det ju inte bättre för Timrå. Näst sist i Hockeyallasvenskan och även Timrå ligger på kvalplats. Tänk om Timrå får kvala mot Sundsvall Hockey ? Och Sundsvall Hockey tar den Allsvenska platsen. Då är det fara för tronskifte i regionen. Nu vände ju Timrå en negativ trend i tisdags och i kväll, om 1 ½ timme är det match hemma mot Västerås.JA JUST DET. Timrå spelar i kväll mot Västerås, samma Västerås som Modo kan möta i ett kval senare på säsongen, märkligt. Men sant.

Jag slipper gå till Sibirien i och med att Charlotte Kalla fick Bragdmedaljen med stafettlaget, men när det gäller Radiosportens Jerringpris, där blir det tufft nu med tanke på Sarah Sjöströms simbragder, VM-Guld och Världrekord. Prestationer utförda senar på året brukar också ha en fördel.

För övrigt anser jag att ett lämpligt sätt att fira att julkalendern funnits i 80 år är med en minneslucka.

Christer Jonasson 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".