Stellan Bäcklund fick årets solstipendium

Stellan Bäcklund från Bjästa som startade upp en lokal FN förening 1976 får årets Solstipendium som delas ut av humanistiska nämnden och omsorgsförvaltningen i Örnsköldsvik. Bäcklund får priset för sitt brinnande engagemang och sitt sätt att jobba med barn och ungdomar.

Stipendiet är på 10.000 kronor.

Motiveringen lyder:

"Stellan är en eldsjäl som sedan starten 1976 drivit FN-föreningen i Örnsköldsvik. Stellan står även bakom UTOPIA, ett treårigt kommunövergripande projekt, för att söka nya vägar för kommunikation, påverkan och utveckling av närsamhället. På ett lustfyllt sätt, i spelform via en interaktiv plattform på nätet, kommer barn, ungdomar, företag och föreningar i helt nya konstellationer att lära sig att samarbeta för att utveckla demokrati samt skapa en bättre och mer hållbar framtid. Stellan anser att det viktigaste är att satsa på ungdomars engagemang och han arbetar för barn och unga i kommunen helt utan vinning, dag och natt om så behövs."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".