SCA: avgående  styrelseordförande Sverker Martin-Löf
SCA: avgående styrelseordförande Sverker Martin-Löf. Foto: Jessica Gow Kod/TT

SCA-ordförande avgår efter resor med privatjet

SCA ska granska flygresorna
0:54 min

Skogsbolaget SCA:s ordförande Sverker Martin-Löf lämnar de börsbolagsstyrelser där han för närvarande sitter. Han lämnar sina styrelseuppdrag våren 2016. Det meddelade SCA ikväll.

Sverker Martin-Löf och andra ledande befattningshavare inom SCA har fått hård kritik för att ha gjort resor av nöjeskaraktär i bolagets eget jetplan.

På en del av resorna har också anhöriga varit med, enligt den granskning som Svenska Dagbladet och analyssajten N360 har publicerat.

SCA meddelar nu också att användningen av affärsflyget inom koncernen ska granskas.
Sverker Martin-Löf är styrelseordförande i SCA, Industrivärden och SSAB. Han sitter också i styrelserna för Ericsson och Handelsbanken

"Detta är en naturlig åtgärd givet det läge som uppstått genom mediers granskning och de frågor detta skapat hos aktieägare och andra intressenter" skriver SCA:s ordförande Sverker Martin-Löf i ett pressmeddelande. Granskningen ska genomföras av revisorer utsedda av aktieägarna.

Samtidigt kommer besked om att Martin Löf lämnar sitt uppdrag 2016.

Sverker Martin-Löf, som även är ordförande i bland annat Industrivärden, har meddelat bolagens huvudägare att han inte står till förfogande för omval vid årsstämmorna 2016 i de börsbolag där han i dag har styrelseuppdrag, skriver SCA i ett pressmeddelande.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".