Erik Wedin, ägare av affären Sport & Funktion
Erik Wedins företag drabbas negativt av Granlo BK:s. ekonomiska problem. "Vi tappar intäkter", säger han. Foto: Billy Abraha

Granlo BK:s skulder påverkar företag

Erik Wedin: Det känns tråkigt
1:41 min

Innebandyklubben Granlo BK:s skulder på ungefär två miljoner kronor påverkar företag i Sundsvall som inte får sina pengar. Klubben är under rekonstruktion och ett av företagen som drabbas är butiken Sport & Funktion.

Granlo BK är i en ekonomisk kris. Skulden är ungefär två miljoner kronor. Anders Aspegren, som är föreningens rekonstruktör, vill få till en överenskommelse med alla fordringsägarna om att klubben bara ska behöva betala 25 procent av skulden. 

Erik Wedin äger butiken Sport & Funktion, som är en av de större fordringsägarna.  

En avskrivning av skulden skulle innebära att han bara får tillbaka ungefär 30 000 kronor istället för drygt 115 000 som den egentliga skulden ligger på.

– Vi gör en förlust. Vi tappar den intäkten och det påverkar vårt resultat negativt. Men vi har inte så mycket att välja på. Alternativet är att det blir konkurs för föreningen och då får vi ingenting, säger han.

25 procent är ju inte jättemycket.

– Nej, det är det inte och det känns tråkigt. Vi har ju levererat grejer som de har beställt, men vi har inte fått betalt för det, säger Erik Wedin.  

Har det här påverkat din relation till Granlo BK?

– Nej, det ska det väl inte göra egentligen, men man kanske lägger upp samarbeten med föreningar på ett annat sätt i framtiden för att undvika att hamna i den här situationen, säger han.

Anders  Aspegren hoppas att man i början av nästa år ska nå en överenskommelse med fordringsägarna om hur mycket klubben ska behöva betala tillbaka. För att få in pengar så kommer klubben bland annat att ha olika evenemang kring matcherna där man hoppas att folk ska bidra ekonomiskt.

– Det behövs gemensamma ansträngningar från styrelse, medlemmar, supportrar och sponsorer för att kunna lyckas, säger Anders Aspegren. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".