Elvy Söderström
Foto: Billy Abraha

Lärarjobbet lockar tillbaka Elvy

Elvy Söderström: Att få uppleva barnens blick att vilja lära sig mer!
2:20 min

När Elvy Söderström efter 20 år som kommunstyrelsens ordförande nu lämnat jobbet som den högste politiske ansvarige i Örnsköldsvik vill hon tillbaka till det jobb hon är tjänstledig ifrån: lärarjobbet.

Jobbet i klassrummet blir en del av Elvy Söderströms nya vardag.

Lärarjobbet blir ett av Elvy Söderströms nya åtaganden när hon nu lämnat posten som kommunstyrelsens ordförande. Jobbet bakom katedern som var det första jobb hon ställdes inför som utbildad. I övrigt blir det nu landstingsfrågor, styrelsejobb i Norrtåg och Almi och Rodret i Örnsköldsvik plus en ny och spännande valrörelse.

-Just att få uppleva barnens vetgirighet, viljan att lära sig något nytt hela tiden. Den blicken man möter, den är god den, säger Elvy Söderström.

Elvy Söderström lämnar posten som kommunalråd efter en 20 årig tjänstgöring som högste politiske ansvarige. År som som till en del varit turbulent. Sekab:s miljonrullning i utlandet blev en tung ryggsäck för kommunmedborgarna.

Sekabaffären och tillkomsten av Botniabanan är dom två enskilt största händelserna som gett Elvy Söderström de största rubrikerna genom åren.

-Ska man se till ett enskilt beslut genom åren så var det tungt att stänga skolan i Myckelgensjö, säger Elvy Söderström.

Hennes politiska motståndare berättar om en snäll och varm människa som varit med om en stor förvandling för staden/kommunen Örnsköldsvik:

-Jag tror inte folk kommer att komma ihåg och förknippa Elvy med Sekabaffären, säger Anna-Britta Åkerlind, centerpartist och oppositionsråd. Det kommer att blekna ju längre tiden går. Istället kommer många att minnas hennes politiska karriär med Botniabanan och hennes varma sätt, en glad och igenkännande person.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".