Dom mot 42-årig kvinna som dömts för att ha mördat sin mamma

Idag väntas dom i Hovrätten mot den 42-åriga kvinna i Härnösand som i tingsrätten dömdes för att ha mördat sin egen mamma.

Kvinnan dömdes till livstidsfängelse men överklagade domen, då hon och hennes advokat menar att hon borde frikännas eftersom de anser att hon handlade i nödvärn.

Kvinnan har vid rättegången berättat om en komplicerad relation till sin mamma där hon haft en inbyggd rädsla för mamman som tidigare varit oberäknelig och elak mot henne. Men hon hade ingen avsikt att döda sin mamma, den kniv som hon råkar hålla i när bråket i tv-soffan börjar skulle hon använda för att skära i en frukt.

Åklagaren å sin sida hävdar att det var överlagt mord. Dottern hämtar kniven i köket för att använda den mot sin mamma. Hade hon varit rädd för in mamma så hade hon åtminstone efter första hugget kunnat lämna lägenheten, men istället visar blodspåren att det är mamman som blödande försökt fly mot ytterdörren men i hallen har hon knivhuggits ytterligare ett dussintal gånger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".