Sångerskan Isabel Neib, flankerad av pianisten Robin East och körande kusinen Rebecka Sundin. Foto: Erik Nyberg/SR
Sångerskan Isabel Neib, flankerad av pianisten Robin East och körande kusinen Rebecka Sundin. Foto: Erik Nyberg/SR

Isabel Neib sjunger i P4

Isabel Neib: "Lose her"
4:29 min

Starta en riktig musikerutbildning! Det rådet ger 22-åriga Isabel Neib sin hemstad för att fler unga musiker ska välja att stanna hemma och utvecklas. I dag besökte hon P4 Morgon och framförde två låtar.

Sångerskan och kompositören Isabel Neib från Sundsvall har haft ett intensivt år. Först tog hon examen från en rockmusikerlinje i Stockholm, sedan väntade en sommar och höst med körjobb åt bland andra The Confusions, Supersci och Dotter. Dessutom har hon jobbat med eget material för en kommande EP - och varit lärarvikare på Bosvedjeskolan.

I november fick hon två stora stipendier, av tonsättarorganisationen STIM och av Sundsvalls kommun och efter nyår går flyttlasset tillbaka ner till Stockholm för att förverkliga musikdrömmen på allvar. Men hon hade gärna stannat i Medelpad. 

Hoppas på utbildning

– Hade rockmusikerutbildningen funnits i Sundsvall hade jag hellre gått den här. Man får sitt musikernätverk oftast där man går i skolan och då blir det lätt att man stannar kvar, säger Isabel som hoppas att Sundsvall satsar på en musikerutbildning i framtiden. 

I P4 Morgons studio framförde hon två låtar, dels den egenkomponerade "Lose her" tillsammans med kusinen Rebecka Sundin och därefter Joni Mitchells "River" tillsammans med pianisten Robin East.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".