Inbrottstjuv tog taxi från inbrottet

En misstänkt inbrottstjuv anhölls efter ett inbrott på Bosvedjeskolan i går kväll. Mannen hittades med hjälp av polishund, teknisk bevisning och ett vittne.

Ett fönster ska ha krossats och den misstänkte mannen i 25 årsåldern ska ha stulit en ipad och en bärbar dator. Därefter ska han ha lämnat platsen till fots.

En polishund spårade mannen en bit från skolan till en plats som ett vittne i närheten sett en taxi åka i från. Med hjälp av en exakt adress från taxi var det sedan lätt för polisen att hitta den misstänkte mannen.

Han hade åkt hem och när polisen gjorde husrannsakan i mannens bostad hittades tjuvgods från Bosvedjeskolan och gods som man ännu inte har knutit till något speciellt inbrott.

Det har varit flertalet inbrott i skolor och förskolor i Sundsvall på sista tiden. Polisen kan inte säga om denne person misstänks också för andra inbrott. Men de ska nu titta på det som hittats i mannens bostad och se om det matchar sådant som stulits från andra brottsplatser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".