Hemköp Sundsvall
Hemköp i Stenstan, Sundsvall, ska stängas. Foto: Billy Abraha/SR

Nu väntar fler tomma lokaler

Håkan Ruda: Det är klart att det är tråkigt när butikerna slår igen
1:23 min

I centrala Sundsvall läggs flera butiker ner inom kort. Håkan Ruda på fastighetsbolaget Diös är ansvarig för In-gallerian, där både mataffären Hemköp och Akademibokhandeln snart försvinner.

- Det är tråkigt, både för oss fastighetsägare och Sundsvall som stad, säger han.

I fallet med Hemköp säger Håkan Ruda att man länge försökte få till en lösning, men att det på grund av dålig lönsamhet till slut inte gick.

På In-gallerian genomförs nu stora förändringar vad gäller inredning och lokaler. Större lokaler kan komma att delas i mindre och gångar ska tas bort för att förtäta byggnaden. Det är en del i att locka fler besökare, då besöksantalet gått ned. Samtidigt är omsättningen för hela gallerian stabil, och Håkan Ruda säger att det finns intressenter för de tomma lokaler som nu uppstår.

- Jag är hoppfull om att vi kommer lösa de här vakanserna, säger han.

När P4 Västernorrland frågar folk på stan var de brukar handla säger majoriteten att de handlar på köpcentrumet Birsta, utanför staden. Men Håkan Ruda tror inte att gallerian och köpcentrumet konkurrerar med varandra.

- Jag ser det mer som ett komplement och att vi på något sätt måste jobba ihop, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".