Anders Forsberg, Modos tränare under en match. Foto: Stefan Jerrevång / TT
Anders Forsberg, Modos tränare under en match förra säsongen. Foto: Stefan Jerrevång / TT

Anders Forsberg vill fortsätta i Modo

Anders Forsberg: Det är ett lurigt jobb man valt.
3:51 min

Anders Forsberg fick sparken som Modos tränare i söndags, han ersätts med Per-Erik Johnsson som tidigare fått sparken som tränare för Timrå, när det gick dåligt för laget. 

– Det är ett av få yrken man går in i med tanke på att man kan få sparken redan nästa dag. Det är ett lurigt jobb man valt,  sen är det ju inget bra arbetsklimat, säger Anders Forsberg, som samtidigt menar att som tränare är man förberedd, och vet hur villkoren ser ut.

Trots att han nu fått sluta som tränare vill Anders Forsberg gärna fortsätta jobba för laget. Han trivs i klubben och familjen trivs i Örnsköldsvik. Han har gått med på att sänka sin lön, men kan inte säga något om framtida uppdrag.

– Jag tycker att man har ett ansvar som huvudtränare, och när man kliver av får man korrigera lönen. Modo är i ett svårt läge och det finns inte mycket pengar.

En del hockeyskribenter har varit kritiska till Modos ledning som sparkat Forsberg och menat att bottenplaceringen i ligan beror på en svag trupp snarare än tränaren. Men sådana tankar har inte Forsberg.

– Det är saker man inte funderar på. Man blir tilldelad ett lag och så gör man så gott man kan. Och killarna har gjort sitt yttersta varje dag, för det har varit tufft med mycket förluster.

Anders Forsberg tror att anledningen till att Modo ligger sist är en kombination av en massa saker som går tillbaka i tiden. Ekonomin och en stor ruljans på spelare och tränare nämner han som två orsaker.

– Det är svårt att få ett stabilt lag om det varje år byts på en massa poster. Det måste Modo titta över hur man ska få en kontinuitet. 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".