Charlotte Kallas sambo Anders Svanebo. Foto: Niklas Axelsson/SR
Anders Svanebo är och tävlar i Tour de ski och kan ha chans på en plats i skidlandslaget om det går bra. Foto: Niklas Axelsson/SR / Arkiv

Hopp om VM-plats för Anders Svanebo

Anders Svanebo: Det är ett steg i rätt riktning att få vara med här
1:16 min

Hela den här veckan avgörs Tour De Ski i Schweiz och Tyskland. Viktiga tävlingar för världseliten inför Skid-VM i Falun i februari. För Anders Svanebo från Stockvik innebär det en möjlighet att bli uttagen i det svenska skidlandslaget till VM - om det går bra. 

Under veckan tävlas det i åtta olika discipliner och efter de tre första sträckorna är Anders Svanebo nöjd med sina insatser.

– Det känns bra, i jaktstarten lyckades jag ju åka upp mig litegrann, det var ju positivt tycker jag, säger Anders Svanebo.

Närmast väntar sprintlopp, vilket Svanebo själv inte ser som sin styrka, men han siktar på att hamna bland de trettio bästa.

– Men sedan blir det lite bättre distanser som kommer här i mitten och slutet av veckan, säger Anders Svanebo.

Han syftar särskilt på de kortare klassiska loppen och även skatelopp, som torsdagens jaktstart i 25 kilometer skate.

Det faktum att han tagits ut till Tour de ski innebär ändå att han kan få en VM-biljett på köpet, om det vill sig väl.

– Det är svårt att sia om, det är ju otroligt hög konkurrens att ta en plats i ett VM-lag, men det är ett steg i rätt riktning att få vara med här nere, säger Anders Svanebo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".