Hela klass 5B på Sundskolan.
Hela klass 5B på Sundskolan.

Sundskolan klass 5B

Utmaningen Sundskolan
3:35 min

Sundskolan  har 272 elever. I vår klass går 25 elever som har 3 lärare i olika ämnen. Vi är 14 tjejer och 11 killar. Vi tycker det är skoj att vi får nya klasskamrater och som är födda i andra länder till vår klass.

Vi är en glad klass som gillar att leka tillsammans. Vi tycker om våran skolgård med skog och mycket yta att leka på, vi har även en idrottsplan som blir en rink på vintern och om det är mycket snö har vi skidspår på ängen. Fast vi skulle föredra mer saker om vi fick önska på skolgården.

Klassen är sportintresserad och många har idrott som favoritämne. Vi gillar att leka kurragömma och 15 i skogen och på ängen.

Vi är väldigt pratiga av oss men när det gäller är vi tysta t.ex  på prov. Vi gillar att läsa högläsning. De flesta i vår klass äter fast det inte är favoritmaten. Favoritmaten i klassen är tacos.

Vi tycker om att röra på oss och de flesta är tävlingsinriktade. Vi är duktiga att samarbeta för vi har jobbat mycket med det. Vi har jobbat med blandade grupper med både tjejer och killar. Vi gillar att ha klassavslutningar där vi får vara  tillsammans och leka. Vi gillar att jobba i grupper eller i par. 

Vi tycker fröknarna är bra på att ordna olika aktiviteter på annat sätt ibland. De är även bra på att hjälpa att reda ut bråk, men vi brukar kunna lösa det mesta själva. Vi gillar att läsa mycket och vi skulle vilja ha ett bibliotek på skolan.

Vi gillar att tävla men vi blir inte så glada om vi förlorar trots att vi har kämpat bra. I förskoleklass vann vi en dinosauriefilm när vi målade dinosaurier. Sen vann vi pengar i tvåan när vi målade en farlig trafikplats. Vi vann 1000 kronor. För pengarna åt vi glass och spelade minigolf i stan.

Klassen representeras av Mathilda Björnler och Isac Andersson.              

Mathilda beskrivs som snäll, glad och trevlig. Hennes favoritmat är kött och potatisgratäng. Hon gillar bild och slöjd särskilt, för att man får göra egna saker. Mathilda spelar fotboll i Modo FF och går också i dans. Hennes favoritsport är fotboll. På fritiden gillar hon att vara inne på datorn och vara med kompisar. På lov gillar hon att åka på husvagnssemester med familjen. De är sex familjemedlemmar. Matilda har ett bra självförtroende och bra tålamod.

Isac beskrivs som rolig och snäll. Hans favoritmat är kött och potatisgratäng. Favoritämnet är idrott för han får röra på sig. Hans favoritsport är hockey och han spelar själv i Modo hockey. Isac har fyra familjemedlemmar. På fritiden gillar han att spela tv-spel och spela hockey och vara med kompisar. På lov spelar han hockey och tv-spel. Isacs har ett bra självförtroende och en stark vilja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".