Klass 5A vid Höglandsskolan som ska tävla i Vi i femman Västernorrland 2015.

Höglandsskolan 5A

Utmaningen Höglandsskolan
5:21 min

Höglandskolan är en skola i norra Örnsköldsvik. Skolan har elever från förskoleklass upp till nian, samt förskola. Det finns närmare 490 elever på skolan. Vi i 5a på Höglandskolan består av sju tjejer och elva killar. 

Dom flesta i vår klass spelar hockey, fotboll och innebandy, men vissa spelar också golf. I år kom vi med i Mjölkkannan, en friidrottstävling där elever från olika skolor tävlar mot varandra.

Ganska många i klassen spelar instrument på Kulturskolan, bland annat fiol, viola och cello.

På rasterna håller vi mest på mest med bollspel,  till exempel bollpingis, innebandy och ibland väggboll.

Skolan ligger nära skogar och bäckar som barnen går till på rasterna. Vi har tillgång till en stor idrottshall där vi har idrottslektioner och där finns också stora gräs- och grusplaner som vi får använda. De flesta elever bor nära skolan, men det finns också elever som måste åka bil och buss till och från skolan.

Klassen representeras i Vi i femman av Lukas Johansson och Ida Pekkala

Lukas favoritfärg är blå. Favoritämnen i skolan är matte och idrott. Han vill bli fotbollsspelare när han blir stor. På fritiden spelar han fotboll och är med sina kompisar.

Idas favoritfärger är blå och lila. Hon vill bli golfproffs. Hennes favoritämnen är So och idrott. På fritiden spelar Ida golf och är med kompisar. Ida drömmer om att åka till ett godisland.

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".