Vibackeskolan klass 5a.
Vibackeskolan klass 5a.

Vibackeskolan 5A

Utmaningen Vibackeskolan
4:28 min

Vår skola är ganska gammal men vi älskar den ändå. Vi är världens bästa klass med världens bästa lärare. Vår skola har varit med i Vi i femman väldigt många gånger. 

Vår skola ligger mitt på Alnö. Alnö är en vulkanö. På vår ö finns det en bergart som bara finns här. Den heter Alnöit. Vibackeskolan är en stor skola. På vår skola kan man gå från förskoleklass till årskurs nio.

Skolan har en stor gympasal och vår idrottsförening heter VAF, Vibackes aktivitetsförening. Vi har även ett stort bibliotek med snälla och hjälpsamma bibliotekarier. Snart är det dags för skolan att byggas om. Skolan ska bli ännu större och finare. Rektor på låg- och mellanstadiet heter Lena Wengler.

Vår fröken heter Marie men vi kallar henne för Maraj. Vi tog hennes namn och gjorde det lite mer engelskt, för hon har varit lärare i England. Vår fröken älskar handväskor men hatar glitter i soffan. Hon är sträng men på ett bra sätt. Hon är glad och skrattar gärna och mycket.

Flera i vår klass har gått tillsammans sedan dagis. Vi har sista året fått flera nya klasskamrater, vilket vi tycker är jättteroligt. Klassen är inte så stor, vi är tjugo stycken. Vi är som ett fotbollslag, vi sammarbetar, kämpar och är snälla mot varandra. Många i klassen gillar hästar, fotboll och olika sporter. Vi är en sportig klass.

Representanter för klassen i Vi i femman är Tilda Levander och Liam Holmström.              

Tilda gillar hästar och rider på Timrå ridskola. Hon har även en egen sköthäst som heter Ronja. Hon är en Tinkerhäst. Tilda har en tvillingsyster i klassen som heter Line. På Halloween så lurade vi Marie att vi var den andra tvillingen. Marie förstod ingenting.

Liam är ny i klassen och vi är jätteglada att han vill gå i vår klass. Liam gillar att spela tevespel, då spelar han Minecraft. Han har en lillebror som heter Ludvig och är ett år.

Reserverna i vår klass heter Isak och Ida. Ida är jätteduktig på både piano och badminton. Isak är en hejare på fotboll och spelar i Alnö IF. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".