Mimerskolan klass 5:3.
1 av 2
Nils Olofsson och Lisa Beckman som ska representera Mimerskolans klass 5:3 i Vi i femman 2015.
2 av 2
Nils Olofsson och Lisa Beckman som ska representera Mimerskolans klass 5:3 i Vi i femman 2015.

Mimerskolan klass 5:3

Utmaningen Mimerskolan
5:29 min

Mimerskolan är en friskola, år 4-9, som ligger uppe vid Norra berget i Sundsvall. Skolan består av två byggnader, ett skolhus för år 4-5 och ett annat hus för år 6-9. I 4-5:an är det tre femmor och tre fyror. Det är 17 elever i alla klasser och i vår klass 5:3 är vi 9 tjejer och 8 killar. 

Alla klasser har en handledare som är den läraren som man träffar i början och i slutet av dagen. Då planerar och utvärderar man dagen tillsammans. I övrigt har vi ämneslärare i samtliga ämnen, så det fungerar ungefär som en högstadieskola. Vi har också något som vi kallar AP på vår skola. Det är ett arbetspass och då kan man själv bestämma vilket ämne man ska jobba med.

På vår skola arbetar vi mycket med temaarbeten och då arbetar vi med flera ämnen samtidigt vilket gör att det blir mer verklighetsbaserad undervisning.

Det som är lite annorlunda på vår skola är att vi har olika scheman varje vecka. Detta gör att varje vecka känns spännande och rolig! Det är jätteviktigt att planera och ta ansvar för sitt skolarbete.

Mimerskolan har också profilämnen, så som idrott, hälsa och musik. Vissa perioder arbetar vi mer med dessa ämnen. På vår skola lagas maten i ett eget kök. Det är god mat och det finns alltid en härlig salladsbuffé.

Klassens representanter i Vi i femman heter Nils Olofsson och Lisa Beckman.

Nils favoritämnen i skolan är idrott och matte. Han är en klurig kille som gillar att lösa olika matteproblem. Han spelar också fotboll och åker slalom på sin fritid.

Lisa tycker bäst om matte och engelska. Hon tycker att det är viktigt att kunna olika språk och att det är roligt att kunna förstå och prata med människor ifrån andra länder. På fritiden spelar Lisa innebandy och fotboll.

Både Lisa och Nils tycker att det ska bli spännande och kul att representera 5:3 i Vi i femman och vi andra kommer att hålla tummarna allt vi kan och önska dem stort lycka till!

För att vi ska komma så förberedda som möjligt till tävlingen så kollar vi mycket på nyheter och självklart är vi inne på ”Vi i femmans” hemsida.

Med vänliga hälsningar

Alla elever och lärare i 5:3

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".