Gerestaskolan klass 5B.
1 av 2
Lova och Filip som ska tävla för Gerestaskolans klass 5b i Vi i femman 2015.
2 av 2
Lova och Filip som ska tävla för Gerestaskolans klass 5b i Vi i femman 2015.

Gerestaskolan klass 5B

Vi är 5B från Gerestaskolan i Härnösand. Vår skola är en F-9 skola som ligger på vackra Härnön nära skogen nedanför Vårdkasen och nära både Stenhammar och Gånsviksdalen. Vi är ca 500 elever på hela Gerestaskolan och i vår klass är vi 26 elever, 10 pojkar och 16 flickor.

Vi ser verkligen fram emot att få tävla i Vi i femman. Vi har ända från början varit positivt inställda till tävlingen och redan vid uttagningen var spänningen i luften påtaglig. Alla i klassen hoppades att vi skulle gå vidare men vi förstod samtidigt att chansen att gå vidare till kvartsfinal i radio var ganska liten så ingen vågade tro att vi verkligen skulle göra det.

Så jublet och glädjen blev stor när vi den 9:e december fick veta att vi var ett av de åtta lagen i Västernorrland som skulle tävla vidare. Vi blev överlyckliga när vi fick höra resultatet. Taket i klassrummet höll på att lyfta! Det gav oss en känsla av stolthet och glädje och det var en signal om att ingenting är omöjligt!

Vi är en klass med framåtanda som är nyfiken på allt och gillar att lära. I vår klass vet alla ganska mycket. Vi i 5B är en kombination av genier, sportfånar, rymdfanatiker, historiker och matematiker. Några av oss var med och såg kvartsfinalen för två år sedan på Gerestaskolan så vi har lite erfarenhet av Vi i femman.  

Vi tror på oss själva och med positivt tänkande kommer vi längre. Vi är modiga, fantastiska, har glädje och framtidstro. Det är våra ledord som vi har på vår skola. Ja, egentligen ska det vara fantasi istället för fantastisk men just nu tycker vi att vi är fantastiska! Vi är en miljöskola och vi har haft en bra miljö i skolan att arbeta i och därför har vi kommit till kvartsfinal.

Representanter för klassen i Vi i femman är Lova Marklund och Filip Nordlöf. De är två lysande elever med bra IQ och allmänbildning. De har bra självförtroende också.

Lovas favoritämnen är matte, svenska och NO och Filips är engelska, matte och kemi.

Våra reserver är också redo och de heter Emma Mårskog och Philip Isaksson. Emma gillar allt som har med rymden att göra och Philip gillar nästan allt som har med idrott att göra.

Vi andra ska heja fram våra kompisar och finnas där som stöd, både i medgång och i motgång. Vi ogillar att förlora men vi respekterar våra motståndare och hoppas att det blir en jämn kamp där bästa lag vinner. Det kommer att kännas lite pirrigt inför radiosändningen men vi hoppas så klart att vi kommer långt.

Välkomna till Härnösand och Gerestaskolan den 22 januari 2015. Då kör vi!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".