Domsjöskolan klass 5A, i mitten längst fram ser vi Frej och Klara som ska representera klassen i Vi i femman.
Domsjöskolan klass 5A, i mitten längst fram ser vi Frej och Klara som ska representera klassen i Vi i femman.

Domsjöskolan klass 5A

På Domsjöskolan finns det över 300 elever från F-6 och det finns fyra hus havet, solen, elden och skogen. I vår klass som heter 5A Sjöstjärnan jobbar 23 fantastiskt snälla elever som jobbar så hårt de kan. I klassen finns det 14 tjejer och 9 killar.

Vi går i skolan från 08:10 till 14:30 vanligtvis, men varje fredag går vi till 13:20. Skolan ligger nära Domsjö IP dit vi ibland går för att spela fotboll. Vi har väldigt nära till skogen där det finns elljusspår. Dit går vi för att åka skidor, orientera eller undersöka naturen.

Eftersom vi är med i Vi i Femman så kanske ni förstår att vi är ganska smarta i vår klass! Våra egenskaper är att vi är snälla mot varandra och alla är kompisar med varann. Vi är också väldigt duktiga på att lyssna på varandra.

På lektionerna kämpar vi så att pennorna glöder men ibland måste vi ha rast. Några killar i klassen gillar att hålla på med Rubiks kub under rasterna men ibland kan kuberna även komma fram på lektionerna. Övriga i klassen har blandade intressen på rasterna, att leka lekar, spela fotboll eller bara gå runt och prata. På vår skola så kan man spela fotboll, basket, bandy och övriga saker.

På lektionerna så lär våra bästa lärare oss komplicerade saker och vi lär oss dom.

Våra tävlande är Frej och Klara som är allmänbildade och hade många rätt på frågorna.

Frej är bra på bland annat datorer, spela tv- och dataspel, engelska mm. Han gillar att hålla på med cyklar, spela data/tv spel, åka till Umeå till min mormor som lagar goda bullar, vara med kompisar och skjuta soft air gun och luftgevär. Frejs föräldrar är skilda så de är 10 stycken i hans familj. Frej har 7 syskon. Klasskompisarna tycker att Frej är en smart kille som är en bra kompis!

Klara är bra på Matte, svenska, so och musik. Hon gillar att spela tvärflöjt och idrotta. På fritiden gillar hon att göra läxor, vara med vänner och läsa men också att vara med familjen. Klara bor i Domsjö och har precis fyllt 11 år. Klara fyller år den 18 november. I Klaras familj är dom 8 personer och föräldrarna är inte skilda. Hon  gillar skolan men ibland tycker hon att det inte är så kul. Klara gillar att skriva också men inte på datorer. Hon tycker också om att rita men inte om det är bestämt vad hon ska rita. Klasskompisarna tycker att Klara är en duktigt idrottstjej som nästan alltid är glad och positiv!

Våra lärare är väldigt stolta över att vi har gått vidare till kvartsfinal i Vi i femman  och de hoppas att de kan ge oss det stöd och den hjälp vi behöver för att ta oss så långt som möjligt! Vi ser verkligen fram emot att åka till Härnösand den 22/1 för att möta Gerestaskolan i en spännande tävling!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".