Hela klass 5 vid Husumskolan som ska tävla i Vi i femman Västernorrland 2015.
1 av 2
Elsa Eriksson och Viktor Forslin som ska tävla för Husumskolans klass 5.
2 av 2
Elsa Eriksson och Viktor Forslin som ska tävla för Husumskolans klass 5.

Husumskolan klass 5

Utmaningen Husumskolan
3:28 min

Det är vi som är Husumskolan åk 5. Husum ligger ca 3 mil norr om Örnsköldsvik  och här finns en av Europas största pappersfabriker. Husumskolan är en F-9 skola där det går ca 250 elever. I vår klass är vi 13 elever samt vår lärare, Eva Svedin. Klassen består av 5 killar och 8 tjejer. 

Vi är en glad och rolig klass. Många i vår klass tycker att idrott är ett av de roligaste ämnena.

Representanter för klassen i Vi i femman är Viktor Forslin och Elsa Eriksson.

Viktor är en hockeyintresserad kille som gillar att svettas och kämpa för sitt lag. Hans favoritämnen i skolan är idrott, bild, musik och slöjd. Viktor bor med sin pappa och sina två hundar, Tyra och Tilde. På sommaren tycker han om att spela golf.

Elsa är en sportintresserad tjej som åker skidor, spelar fotboll och orienterar. Elsas favoritmat är älgkött och potatisklyftor med morötter och lök. Elsa bor med sin pappa Björn, mamma Sara och bröderna Hugo och Albin. Hennes favoritämnen är, precis som Viktors, idrott, bild, musik och slöjd.

Vår klass är jätteglada över att vi kom med i Vi i femman och är taggade inför tävlingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".