Inuti E.on Arena i Timrå. Foto: Therés Ulander.
Foto: Therés Ulander.

Timrå IK i diskussion med kommunen om driften av arenan

Lars Nolander: Vi är det enda laget i allsvenskan som äger en arena
1:39 min

När Timrå IK, som har 1,5 miljoner i skulder hos Kronofogden, nu för diskussioner med Timrå kommunen för att nå en lösning på klubbens ekonomiska problem står driften av arenan återigen i fokus.

Vad tycker du ska hända med arenan? Bör kommunen köpa den av Timrå IK eller bör klubben ha kvar den? Diskutera i kommenteringen. 

–– Vi har diskussioner kring arenan eftersom vi är det enda laget i allsvenskan som äger en arena, säger Lars Nolander, klubbdirektör.

Redan i höstas lade Timrå IK fram förslaget att kommunen skulle köpa tillbaka arenan, som kommunen 2003 skänkte till klubben. Men då sa politikerna nej innan frågan ens togs upp. Nu är arenafrågan aktuell igen med tanke på den ekonomiska situationen.

–– Antingen att sälja arenan eller ha kvar den, men då behöver vi stöd för att klara av att äga arenan.

Känns det rimligt att först ha fått en arena och sedan sälja tillbaka den till kommunen?

–– Vi fick en ishall som stod inför stora investeringar. VI har investerat 100 miljoner kronor i den och då är det en helt annan produkt vi säljer.

När P4 Västernorrland nu ställer frågan till kommunalrådet socialdemokraten Ewa Lindstrand om det kan bli aktuellt att köpa tillbaka arenan vill hon inte svara på frågan utan hänvisar bara till att diskussioner pågår med klubben om hur den ekonomiska situationen ska lösas. Vad samtalen handlar om vill hon alltså inte berätta förrän man har hittat en lösning.

Men enligt Lars Nolander är samtalen med kommunen givande.

– Vi pratar i bra termer för att hitta en lösning för föreningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".