Jonathan Hedström Foto: Sara Johansson/SR
1 av 3
Jonathan Hedström Foto: Sara Johansson/SR
Stefan Lindqvist, tränare Sundsvall hockey Foto: Sara Johansson/SR
2 av 3
Stefan Lindqvist, tränare Sundsvall hockey Foto: Sara Johansson/SR
Jonathan Hedström Foto: Sara Johansson/SR
3 av 3
Jonathan Hedström Foto: Sara Johansson/SR

Jonathan Hedström på is med Sundsvall Hockey

Jonathan Hedström: Jag tycker fortfarande det är roligt
3:03 min

Han har spelat i NHL, KHL och Elitserien. Nu kan det blir Allettan norra för Jonathan Hedström som gjorde ett första pass på isen idag tillsammans med Sundsvall hockey.

Det är en lite trött men glad Jonathan Hedström som lutar sig mot sargen efter avslutat pass:

– Det är orken som skulle kunna vara bättra, det är lite segt när man ska backchecka, säger han.

Han säger själv att han kanske aldrig varit så vältränad som nu men att det brister lite i isvanan. 2013 sa Hedström att det fick vara nog. Skridskorna skulle upp på hyllan. Så sade han men så blev det inte. Det blev spel i division 2 och senast det var match var i december tillsammans med Brunflo. Nu provspelar han alltså med tvåan i tabellen för Allettan norra - Sundsvall hockey.

– Jag tycker fortfarande att det är roligt. Jag har haft personliga problem med ätstörningar och så och hade jag inte haft det så hade jag nog fortsatt längre på elitnivå. Det första gången på länge jag känner mig frisk och jag går en gång i veckan och får hjälp. Så det känns bra.

Vad kan du tillföra Sundsvalls hockey tror du?

– Jag tror att jag kan tillföra erfarenhet. Jag har varit med ganska mycket och fått spela med många bra så jag har lärt mig en del. Jag kan bidra med rutin och lugna ner spelet när det blir stressat, säger Jonathan Hedström.

Kommer du att spela till helgen?

– Nej, inte det, jag ska spela med Tre kronor legends för Barncancerfonden då. Nu tränar jag den här veckan med Sundsvall och fungerar det bra så får vi ta ett möte sedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".