Utanpå E.on Arena i Timrå. Foto: Therés Ulander/SR
E.on Arena i Timrå. Foto: Therés Ulander/SR

Timrå kommun köper inte arenan av Timrå IK

Kommunalråd Ewa Lindstrand: Vi har inte råd
3:23 min

Timrå IK fick under onsdagskvällen beskedet att Timrå kommun inte kommer att hjälpa hockeyklubben genom att köpa arenan.

Vad tycker du om att kommunen inte köper tillbaka arenan? Vad tror du kommer att hända med Timrå IK? Diskutera i kommenteringen!

I ett pressmeddelande skriver Timrå IK att näringslivet gjort stora insatser för att nå en lösning för klubbens ekonomi, men det krävde också att kommunen gick in ekonomiskt i arenan, vilket nu inte blir av.

Enligt Timrå IK är det redan väldigt allvarliga läget nu är ännu mera akut och klubben jobbar på att hitta alternativa lösningar för att rädda föreningen från konkurs.

Att kommunen väljer att inte stödja klubben genom att köpa arenan beror helt enkelt på att man inte har råd.

Naturligtvis är det viktigt för oss att försöka hjälpa Timrå IK i ett väldigt prekärt läge, men prislappen för att köpa den här arenan är så otroligt hög. Vi har inte de finansiella möjligheterna att köpa.

Timrå kommun skulle vid ett köpa av arenan vara tvungen att skjuta på alla andra planerade investeringar i år, enligt kommunalråd Ewa Lindstrand.  

Vad vill Timrå ha för arenan?

– Det finns ett utgångsläge på 45 miljoner kronor. Sedan har kanske den här summan minskat något under diskussionerna med olika parter men det spelar egentligen ingen större roll, säger Ewa Lindstrand (S).

Den prislappen kan vi inte ta.

Timrå IK har idag 1,5 miljoner kronor i skatteskulder hos kronofogden och 710 000 kr i skulder hos Skatteverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".