Timrås målvakt Daniel Bellissimo räddar pucken i mötet mellan Timrå IK och Leksand IF. Foto: Robin Nordlund/TT
Foto: Robin Nordlund/TT

Hockeylagen i Medelpad borde samarbeta

Hockeyexpert Henrik Sjöberg: Slarvigt av hockeyn att inte samarbeta
2:03 min

Timrå IK ligger på konkursens rand med 1,5 miljoner i skatteskulder hos Kronofogden. Klubben behöver få in tre miljoner kronor på en vecka för att lösa den akuta ekonomiska situationen. Hockeylagen i Medelpad borde samarbeta mer anser hockeykrönikören Henrik Sjöberg.

Om Timrå IK inte närmaste veckan lyckas lösa sina ekonomiska problem riskerar man att gå i konkurs. Men klubben skulle klara även en sådan smäll, tror före detta Sundsvallsbon Henrik Sjöberg som är hockeyreporter och krönikör på Expressen. Klubben har en chans att komma tillbaka även efter en konkurs, tror han.

– Då väntar ganska många tuffa år och man får verkligen börja om, både sportsligt och ekonomiskt, säger Henrik Sjöberg.

Samtidigt gör Sundsvall hockey en ganska rejäl satsning. Nyligen blev det klart att tidigare Timrå-forwarden Jonte Hedström gör comeback i klubben och man har även värvat flera andra spelare med elitserierutin. 

Är det ett maktskifte vi ser nu på inom hockeyn i Medelpad?

– Det känns slarvigt av hockeyn i Medelpad i stort att man sätter sig i den här situationen att Sundsvall kan gå upp om Timrå går i konkurs. Att man haft ett lag i allsvenskan och ett lag i SHL som i stort sett inte samarbetat någonting och nu har båda lagen ramlat ner i seriesystemen, säger hockeykrönikören Henrik Sjöberg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".