Granlojubel arkivbild Foto: Carl-Johan Höiby
Granlojubel arkivbild Foto: Carl-Johan Höiby

En tuff resa för Granlo BK

Ordföranden: Vi kan inte ta bort mer kostnader
3:16 min

Den 2 december blev det klart att innebandyklubben Granlo BK beviljades rekonstruktion. Skulderna hade blivit för stora. För att rädda klubben nu krävs ett hårt jobb av föreningen. Det gäller att dra ner på kostnaderna och, inte minst, att hitta en halv miljon kronor till den 2 mars.

Lennart Karlqvist är sedan i höstas ordförande i den skuldtyngda klubben. Han berättar att rekonstruktören förhandlar med leverantörerna och att klubbens uppgift nu är att hitta en långsiktig lösning för att säkra klubbens framtid men att det också behövs pengar akut.

-- Ungefär en halv miljon måste in och det är pengar som vi ska ha utöver den dagliga verksamheten, säger Lennart Karlqvist.

För att rädda upp situationen har föreningen jobbat med att minska utgifterna samtidigt som man har en sponsorgrupp som jobbar med att jaga in sponsorer. En grupp som enligt ordföranden just nu jobbar för högtryck.

– En stor sponsor vill ju veta vad som händer efter rekonstruktionen så de inte bara stoppar in pengarna i ett stort svart hål. Det är det vi jobbar med just nu, en affärsmodell så vi ska kunna se att vi klarar oss långsiktigt affärsmässigt, och sportsligt naturligtvis.

Vad tänker du om framtiden?

– Vi har en tuff resa, absolut, det är inget att sticka under stol med, men sponsorgruppen är optimistiska. Vi har bantat ekonomin i föreningen, det går inte att ta bort mera kostnader. Det är på gott och ont vi spar pengar men vi tappar stödfunktioner runt laget som vi får ersätta med ideella krafter.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".