Kicki Söderström. Foto: Ulf Thonman/SR
Kicki Söderström. Foto: Ulf Thonman/SR

Fick problem med minnet efter felbehandling

Kicki Söderström: Tuffast att glömma mina vänner
8:24 min

Ett besök hos en kiropraktor förändrade hela hennes liv. Efter en lyckad operation i USA och därefter elbehandling tappade Kicki Söderström minnet av allt som hänt i hennes liv före 2006. 

Efter besöket hos en kiropraktor i Uppsala fick Kicki Söderström ständig värk i ryggen att hon hamnade i rullstol. Läkare hon träffade på vårdcentraler och sjukhus kunde inte hjälpa henne. Röntgenbilderna visade inget fel. Som ett sista halmstrå vände hon sig till den svenske läkaren Åke Nyström som opererar whiplash-skadade i USA.

Han opererade henne utan bedövning för att komma åt smärtkällan. Efter operationen blev hon helt smärtfri, men åren med all smärta gjorde att hon hamnade i en depression. 

För att häva depressionen fick hon elbehandlingar.

– Man glömde glesa ut på de här elbehandlingarna. Både närminnet och långtidsminnet blev rubbat, berättar Kicki Söderström från Sörberge. 

Närminnet kom tillbaka men långtidsminnet försvann helt. 

Minns du inte vad som hänt i ditt liv före 2006? 

– Det är helt svart, berättar Kicki Söderström. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".