Ny simhall på gång i Sundsvall. Skiss: Sundsvalls kommun
Ny simhall på gång i Sundsvall. Skiss: Sundsvalls kommun

Ny simhall på gång i Sundsvall

Idag tar Sundsvalls kommun beslut om att ersätta det nuvarande Sporthallsbadet med en ny simhall. Hallen byggs på samma plats och blir mycket större än den gamla med en 25 gånger 25 meters bassäng och stora läktare.

Den nya simhallen i Sundsvall beräknas att kosta 150 miljoner kronor och är tänkt att öppna i slutet av 2016.

Simhallens entré ska också integreras med det intilliggande Himlabadet.

Upphandlingar, angående både rivning och bygget av den nya simhallen, ska göras under 2015.

– Den nya simhallen ger helt nya möjligheter för simningen i stort. Antalet motionärer har ökat kraftigt de senaste åren och den nya bassängen kommer att medföra bättre plats för alla som motionssimmar. Vi får även en simarena som håller mästerskapsstandard vilket öppnar för fler och större arrangemang, säger Hans Bergqvist, arenachef för Himlabadet.

Närmast fortsätter förberedelserna genom flera parallella arbeten.

– Vi är klara med projekteringen och under februari-mars sker upphandlingen inför rivningen, säger Björn Storgärd som är sektionschef på Drakfastigheter.

Vår förhoppning är att kunna starta rivningen under försommaren och vara klar med den i november. Därefter kan vi börja bygga nytt.

Förutom ny simhall blir det också ändamålsenliga läktare, omklädningsrum och konferensrum och vi kan även bygga samman entrén med Himlabadet. För vattenlek kommer Himlabadet att vara första alternativet. En stor fördel för personalen blir också att arbetsmiljö och logistik förbättras avsevärt.

Beslutet tas i kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott, INSU.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".