Timrå IK:s supportrar och medlemmar höll manifestation mot kommunens beslut. Foto: Christer Jonasson
1 av 2
Timrå IK:s supportrar och medlemmar höll manifestation mot kommunens beslut. Foto: Christer Jonasson
Stig Svedberg i Studio 1 i radiohuset i Sundsvall. Foto: Ann-Charlotte Carlsson/SR
2 av 2
Stig Svedberg. Foto: Ann-Charlotte Carlsson/SR

Svedberg kräver stabil ekonomi i klubben för att rädda Timrå IK

Stig Svedberg: Jag vill inte ha ishockeyhallen som garage
1:36 min

Fastighetsägaren Stig Svedberg gick igår ut och sa att han vill köpa arenan i Timrå för att rädda klubben. Villkoret för att det ska bli en affär är att klubben garanterar att de kommer klara sin ekonomi framöver, enligt Svedberg. 

Just nu pågår diskussionerna mellan Timrå IK, Timrå kommun och Svedberg om vad som krävs för att affären ska gå igenom. Ett krav som miljonären Stig Svedberg har är att klubben har en stabil ekonomi för att det ska bli en affär.

– Jag vill ju se på rolig och bra hockey där sedan, så kravet är att klubben kan fortleva. Så att det inte blir så att jag får ha ishockeyhallen som garage, säger Stig Svedberg. 

Köper du med ditt hockeyhjärta eller är det en rent affärsmässig transaktion?

– Det är inte en bra affär. Skulle jag vara anställd hade jag fått sparken, men jag tycker det är roligt att kunna genomföra en sån här affär, säger Stig Svedberg. 

Varför gör du det om det inte är en bra affär?

– Jag har gjort så många dåliga affärer och jag har gjort några bra också. Jag tycker det här är kul. En rolig grej för mig helt enkelt och jag kan kosta på mig att göra lite roliga grejer. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".