Missing People samlas vid gamla järnvägsstationen kl. 14. Foto: Ulla Öhman/SR
1 av 2
Missing People samlas vid gamla järnvägsstationen kl. 14. Foto: Ulla Öhman/SR
Laila Åslund på Missing People förbereder en sökinsats i Nyland. Foto: Ulla Öhman/SR
2 av 2
Laila Åslund på Missing People förbereder en sökinsats i Nyland. Foto: Ulla Öhman/SR

Missing People söker av isen efter de försvunna skoteråkarna

Missing People: Vi hoppas bli 15-20 skotrar
1:24 min

Polisen har fortfarande inga spår efter de skoteråkare som försvann i går kväll i området kring Nyland. Organisationen Missing People deltar nu och genomför ett sök på isen med skoter tillsammans med kustbevakningen. 

Trots intensivt sökande med spaningsflyg och skoter och fyrhjulingar på marken har man fortfarande inte fått upp något spår efter den man och kvinna som åkte ut på en skoter i går kväll och sedan inte kom tillbaka. 

Organisationen Missing People har skickat ut ett mass-sms till alla sökare med skoter, och man samlades vid gamla järnvägsstationen i Nyland kl. 14 på fredagseftermiddagen. Uppdraget, som sker i samarbete med polisen, är att söka av isen med skotrarna, berättar Laila Åslund som leder organisationens sökinsats. 

Ångermanälven kan vara förrädisk. Det är strömt och det kan finnas öppna råkar. Därför kommer kustbevakningen övervaka skotersöket på älven. 

– Vi hoppas att vi blir 15-20 skotrar, säger Laila Åslund. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".