Passagerare går ombord på flygplanet
Malmö aviation flyger från Frösön. Foto: Emelie Andersson

Flygbolag som flyger till Sundsvall slås ihop med andra bolag

Regionchefen: Förenkla för kunden
1:14 min

Flyg-koncernen Braathens Aviation slår ihop sina flygbolag, där bland annat Sundsvallsflyg ingår, till ett gemensamt inrikesbolag.

– Vi har ju samma ägare och vi vill gå ihop för att förenkla för kunden. Idag är det lite besvärligt om man vill åka från till exempel Sundsvall till Malmö då är det två olika system eftersom Sundsvallsflyg tillhör Sverigeflyg och Malmö tillhör Malmö Aviation. Det här blir ett system som bokar hela resan, säger Eva Nyh Hederberg som blir regionchef för Sundsvall och Östersund på det nya bolaget.

– Sen är det ju väldigt rörigt idag bland våra bolag eftersom vi har så många olika namn. Vi tillhör samma koncern men vi har Gotlandsflyg, Kullaflyg och Malmö Aviation, så det blir ett förtydligande och en enkelhet, säger Eva Nyh Hederberg.

Företagen kommer i och med ihopslagningen att byta bokningssystem så att alla resor kommer att bokas via samma, till skillnad från hur det varit tidigare. Det ska även bli en ny organisation där de delar upp Sverige i åtta delar.

– Vi vill finnas kvar i Östersund och visa att vi vill vara nära kunden. Vi har gått ifrån tanken om att ha ett huvudkontor utan vi delar upp Sverige i åtta regioner där Östersund och Sundsvall bildar en region. Vi vill ha ögonen för kunden och örat mot marken för att höra vad marknaden vill ha. Att vi blir regionala gör ju att vi får närheten till marknaden, jämfört med om vi man skulle sitta på ett huvudkontor i Stockholm, menar den nyblivna regionchefen Eva Nyh Hederberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".