Carl Jan Granqvist –uttalar ständigt munhåleupplevelser.  Foto: Janerik Henriksson/TT
Carl Jan Granqvist –uttalar ständigt munhåleupplevelser. Foto: Janerik Henriksson/TT

Ordalaget är ständigt i faggorna

Ordalaget är ständigt i faggorna
22 min

Det är dags för ännu en märkesdag för Ordalaget, det finns många märkliga ord som är märkbara. Det är då märkvärdigt  vad resonemang  kring ord och uttryck kan leda till ! Och vad skulle ”all time high” kunna heta på svenska ?

Användbarhetsanalytiker – en sådan sökte man i en platsannons som Harriet A. har läst. Vi frågar oss: vad förväntas hen uträtta ? Hittade följande:

” Som användbarhetsanalytiker är din huvudsakliga arbetsuppgift att arbeta med behovsdriven utveckling och användbarhet i vår kärnverksamhet ” /---------/ ” har också ett ansvar att följa vår strategi för behovsdriven utveckling i arbetet med att fånga användarbehov och utvärdera lösningsförslag tillsammans med användare. ”
Glasklart.

På förekommen anledning tar vi än en gång upp uttrycket ”vara i faggorna”.

Vi går på i ullstrumporna och k – märker underfundig, krusiduller och luska. Jämne (en jämnårig jmf namne) och svammelikanska (en märklig blandning  mellan svenska och engelska/amerikanska) födelsemärks.


Kan någon komma på något svenskt nyord/befintligt svenskt ord för all time high/low ?

ordalaget@sverigesradio.se

Facebook: Ordalaget P4 Jämtland/Västernorrland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".