Vägskylt med flera ortsnamn och broavgift.
När du kör över bron kommer det att kosta nio kronor för en personbil. Foto: Anna Ahlström/SR

Första dagen med broavgift

Kristina Pettersson: Jag betalar för att åka över bron
1:25 min

Idag är den första dagen som det kommer att kosta när du kör över bron över Sundsvallsfjärden. Avgiften är något som väckt starka reaktioner.

Hur kommer du att göra? Köra över bron eller genom stan? Berätta i kommenteringen.

– Först sa de ju att det inte skulle vara någon avgift så jag förstår att många blev upprörda, säger Sundsvallsbon Göran Svensson.

Det var i början av 2014 som beslutet kom att det blir avgifter att köra över bron. Det kommer att kosta nio kronor för personbilar, lätta lastbilar och bussar varje gång man åker över. Avgiften för tunga fordon är 20 kronor och det är gratis för motorcyklister. Det kommer inte att finnas något rabattsystem, som pendlarkort eller liknande. När du har kört över bron kommer en avi att skickas hem till fordonets ägare.

Ingela Åström har åkt över bron en gång hittills och kommer inte att använda den särskilt ofta och hon förstår att det blev en avgift ändå.

– Det är bra att de får tillbaka kostnaden.

Sundsvallsbon Kristina Pettersson är inte heller någon pendlare som behöver använda bron särskilt ofta, men skulle hon ha ärenden på andra sidan stan skulle inte avgiften att stoppa henne.

– Det går fortare att använda bron så jag skulle betala. Men jag kommer inte att åka onödigt mycket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".