Ewa Lindstrand (S)
Kommunalråd Ewa Lindstrand (S) efter mötet om Timrå IK. Foto: Elvira Linderot/SR

Inget besked om Timrå IK:s framtid - förhandlingarna fortsätter

Ewa Lindstrand: Vi måste få arbetsro tills vi är klara
1:13 min

Politiker från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet hade på tisdagskvällen ett långt möte om man ska rädda Timrå IK från en konkurs. Men det blev inget besked. På onsdagen ska kommunen träffa Timrå IK igen för att fortsätta förhandlingarna.

Diskussionerna fortsätter mellan klubben och kommunen. Kommer man hitta en lösning? Vad tror du? Diskutera!

Tidigare under dagen satt Timrå IK i möte med både banken och kommunen för att i sista stund komma fram till en lösning på de stora ekonomiska problem klubben har. Under kvällen hade Socialdemokraterna och Vänsterpartiet dessutom ett extrainkallat möte med partiernas fullmäktigegrupper. Mötet varade i drygt två timmar, men efteråt ville kommunalrådet Ewa Lindstrand (S) inte ge något besked.

– Vi kommer inte att säga någonting än. Vi måste få arbetsro, vi i kommunen, Timrå IK och inblandade parter, innan vi är klara med frågan, sa hon.

Ewa Lindstrand sa att kommunen skulle träffa Timrå IK igen på onsdagen för att fortsätta förhandlingarna.

Även representanter från Vänsterpartiet var med på mötet. Krister Håkansson (V) sa att det kommit upp nya saker på mötet men att han inte kunde säga om det blir någon lösning.

Om inget händer så riskererar klubben en konkurs, men Krister Håkansson kunde inte svara på hur lång tid de har på sig att hitta en lösning.

– Det är ingen som vet riktigt, sa han.

Tidigare på dagen meddelade även Timrå IK:s klubbdirektör Lars Nordlander att förhandlingarna fortsätter och att han kan ge ett besked tidigast på onsdagen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".