Eon-arena, Timrå IK, Eon,
Arenan i Timrå. Foto: Anna Ahlström/SR

Timrå flyttar fram deadline för spelare till fredag

Förhandlingar för att rädda Timrå IK från konkurs pågår fortfarande mellan klubben och kommunen. Nu har Timrå IK skjutit fram deadline för spelarna. Först om det inte kommit någon lösning på fredag är spelarna fria att söka nya klubbar. 

Diskussionerna fortsätter mellan klubben och kommunen. Kommer man hitta en lösning? Vad tror du? Diskutera!

Vid halv fyra meddelade Timrå IK:s klubbdirektör Lars Nolander via sms att förhandlingarna pågår för fullt. Enligt Lars Nolander är det Timrå IK och kommunen som just nu sitter i förhandlingar. Innehållet i förhandlingarna är det tyst om och det är fortfarande osäkert när det kan komma något besked om klubbens framtid.

Kommunalråd Ewa Lindstrand meddelar i ett sms att de inte kommer släppa något förrän de är klara.

Tidigare var det sagt att spelarna skulle vara fria att söka sig till andra klubbar om det inte kommit någon lösning ikväll. Nu säger sportchefen Kent Norberg att de skjutit fram det till på fredag klockan 16.

– Eftersom det fortfarande är förhandlingar ser vi att det fortfarande finns en möjlighet att lösa det här, säger Kent Norberg.

Spelarna har informerats om det här under dagen, och först på fredag är de alltså fria att söka sig till andra klubbar.

Enligt Kent Norberg är det också klart att Timrå IK kommer spela matchen mot AIK imorgon, oavsett vad förhandlingarna i dag ger.

Samtidigt fortsätter förhandlingarna bakom stängda dörrar. Timrå IK vädjar om arbetsro och lovar att när man har något att berätta kommer man att göra det. Inte heller politiker som är inblandade i processen vill avslöja vad man pratar om.

Ingen vill heller säga något om när det kan komma ett besked.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".