Lars Nolander, Timrå IK
Lars Nolander, Timrå IK, på presskonferens förra året när klubben beviljades rekonstruktion. Det har varit en tuff period och idag lyckades klubben återigen undvika konkurs. Foto: Arkiv/SR

Lars Nolander om Timrå IK:s nya chans

Klubbdirektören: "Jag sa att jag aldrig skulle ge mig"
7:24 min

Timrå IK lyckades idag undvika en konkurs i sista sekund. Klubbdirektör Lars Nolander är lättad efter en veckas tuffa förhandlingar med bank, kommun och andra intressenter.

– Att lösa det här idag är en otroligt känsla, säger Lars Nolander.

För att undvika en konkurs finns nu en kortsiktig lösning som gör att klubben kan betala sina skatteskulder omedelbart och en långsiktig där försäljning av arenan ingår. Arenan kommer inte att säljas till kommunen som varit huvudintressent så här långt utan på måndag kommer arenan att läggas ut på fastighetsmarknaden till övriga spekulanter.

Ett bud fanns på bordet igår enligt Eva Lindstrand (S), kommunalråd i Timrå. Ett bud som inte accepterades och Lars Nolander bekräftar att det har varit många turer i förhandlingarna.

– Det var som att åka från 45:e våningen ner i källaren på 10 minuter och jag har åkt den där hissen många gånger kan jag säga. Banken och vi tillsammans insåg att värdet på arenan är högre än det bud vi hade igår.

Det finns i dagsläget, enligt Nolander, tre intressenter av arenan och arenan kommer att marknadsföras tillsammans med ett avtal med kommunen som garanterar köparen säkrade hyresintäkter.

Finns det någon risk att det inte blir någon affär?

– Nej konkurshotet är borta, vi kommer att kunna sälja arenan men vad priset blir det vet vi inte idag. Det handlar inte om att vi ska tjäna en massa pengar på det här. Vi vill ha en positiv balansräkning och att vi kan behålla elitlicensen.

Det nya läget kommer att påverka klubben på flera sätt. Nu måste arbetet bli mer effektivt och alla kostnader måste ses över ännu en gång.

– Det innebär att vi kommer att bli färre, tyvärr. Vi måste sänka alla kostnader vi kan och vi kan behöva mer ideell hjälp. Vi hoppas att det enorma stöd vi känt ska visa sig både på läktarna på matcherna och för att göra ett arbete i klubben. Jag tror alla förstår att det var väldigt nära att vi hade försvunnit.

Rent sportsligt har laget spelat bra på sista tiden men Nolander påpekar också att det är viktigt att klubben presterar bättre och rent sportsligt kliver upp några snäpp för att locka publik och sponsorer. Men klubbdirektören hyllar lagets insatser den senaste tiden.

– Grabbarnas insats den senaste tiden har varit fantastiskt och så bra som dom var här om kvällen måste jag säga att det är det bästa jag sett på väldigt länge!

Ikväll väntar match på hemmaplan mot AIK - hur kommer det att kännas att vara på plats ikväll?

– Troligtvis så kommer väl den riktiga känslan av att det här gick att rädda att infinna sig. Jag har sagt det till alla media, jag kommer aldrig och ge mig och jag gav mig inte!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".