Kicki Nordtsrand och Håkan Nordstrand
Kicki Nordstrand och Håkan Nordstrand är glada över att Timrå IK undvek en konkurs. Foto: Billy Abraha

Storpublik såg Timrå IK förlora mot AIK

Birgit Ohre: Lycklig över att Timrå IK får vara kvar
1:28 min

En bra dag slutade i moll för Timrå IK. Klubben undvek konkurs men förlorade matchen mot AIK inför storpublik.

– Det blev ett tråkigt slut på kvällen eftersom det är jävligt surt att förlora hockeymatcher, säger tränaren Roger Forsberg.

Timrå IK undviker konkurs. Det beskedet kom igår eftermiddag. De akuta skulderna  kommer att lösas med hjälp av pengar från banken, näringslivet och Timrå kommun, och den långsiktiga lösningen är att sälja arenan för att få in pengar.

Håkan Nordstrand var på plats på Eon Arena för att se matchen mellan Timrå och AIK och han gladdes över det positiva beskedet.

– Jag blev väldigt glad eftersom att jag håller på Timrå, trots att jag bor i Sundsvall.  Det här känns skönt, säger han.

Även Birgit Ohre gladdes över beskedet.

– Jag blev jättelycklig. Jag vill att Timrå IK ska vara kvar. Klubben betyder mycket för bygden, säger hon.

Det var en storpublik som hade tagit sig till arenan för att se matchen. Publiksiffran blev 4514.

– Många kommer säkert bara för att det har varit turbulent med Timrå. Normalt sett finns det bara ett sätt att få hit mycket folk och det är att vinna matcher. Det är då folk kommer, säger Håkan Nordstrand och fortsätter:

– Jag har varit på de senaste matcherna och då har det inte varit så här stor publik, säger han.

Timrå förlorade matchen med 5-3. Men resultat var sekundärt den här kvällen.

– Det är klart att det är det stora beskedet idag som är grymt positivt och glädjande. Sedan blev det ett tråkigt slut på kvällen eftersom det är surt att förlora hockeymatcher, säger Timrås tränare Roger Forsberg.

 Timråspelaren Daniel Öhrn:

– Beskedet var det bästa som kunde hända nu. Därför var det tråkigt att förlora den här matchen nu när det kom så mycket folk hit för att stötta oss, säger han. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".