Tåg på Sundsvalls järnvägsstation.
Tåg på Sundsvalls järnvägsstation. Foto: Anna Ahlström/SR

Norrtåg och SJ missade enkel lösning för pendling

SJ: Vi borde ha kläckt den här idén själva
1:25 min

Att pendla både inom Västernorrland och utanför kan innebära en hel del logistiska bekymmer. Nu lanseras en slags kombibiljett mellan SJ och Norrtåg. Men det var inte tågbolagen själva som kom på idén.

Biljetten innebär att pendlare för första gången kan kombinera resor med SJ och Norrtåg på sträckan Sundsvall-Umeå och alla delsträckor. Peter Hellström, presskommunikatör på SJ, erkänner att det här borde ha skett tidigare och att idén borde ha kommit från tågbolagen. I stället var det en pendlare i Sundsvall som skrev en insändare om att han hade svårt att kombinera ihop sitt boende i Sundsvall med jobb i Kramfors. Han kom med förslaget på en kombinerad biljett. Till slut uppmärksammades den av en chef på SJ, som kontaktade Norrtåg.

– Det är enkelt att säga att man ska välja det miljövänligare alternativet, men när inte resenärerna får ihop vardagspusslet är det svårt. Men det här är ett steg i rätt riktning, säger Peter Hellström, presskommunikatör på SJ.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".