Sundsvall Dragons är svenska mästare 2011! Foto: Therés Ulander.
1 av 2
Sundsvall Dragons blev svenska mästare 2011. Foto: Therés Ulander.
Tommie Hansson, coach Sundsvall Dragons
2 av 2
Tommie Hansson, coach Sundsvall Dragons

Dragons coach: Vi är guldkandidater

Tommie Hansson: Vi har många spelare med spetskvalité
1:08 min

I landets högsta serie i basket för herrar, Basketligan, är det mycket jämt i toppen. Det skiljer bara fyra poäng mellan de sex bästa lagen.

Sundsvall Dragons är i delad ledning med Södertälje och Norrköping och det gör att Dragons coach Tommie Hansson ser sitt eget lag som en kandidat till SM-guldet.

Dragons som vann SM-guld 2009 och 2011 har inte sedan mästerskapsåren haft ett så jämnstarkt lag som just den här säsongen. Det finns inga svaga punkter konstaterar Tommie Hansson.

– Vi har två riktigt bra pointguards, dessutom skyttar, spelare med storhet och spelare med snabbhet. Vi har flera matchvinnare och vår första-femma snittar mer än tio poäng/match. Det är en bra mix men det måste stämma för alla om vi ska gå hela vägen, säger coachen Tommie Hansson.

Slutspelet för Sundsvall Dragons inleds i mitten av mars men allra närmast på programmet står kvällens hemmamatch mot Örebro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".