Vandrarhem Gaffelbyn Norra berget Sundsvall
I december och i januari ingrep polisen mot den omfattande prostitution som förekommit i minst ett halvår på vandrarhemmet i Sundsvall. Foto: Lotte Nord, SR

Sexhärva på vandrarhem sväller

Eva Jagebo Bonnerud: Misstänkta kommer även från andra län
1:29 min

Utredningen kring prostitutionen på vandrarhemmet på Norra berget i Sundsvall sväller. Fler kommer att tas in till polisen för förhör, säger utredningsansvariga polisen Eva Jagebo Bonnerud.

Fler personer ska alltså förhöras den närmaste tiden. Ändå tror polisen att tiden då åtal kan väckas är nära.

– De närmaste veckorna eller månaden kommer vi att färdigställa en större del, säger Eva Jagebo Bonnerud.

Det var i september polisen fick de första tipsen om prostitution på vandrarhemmet på Norra berget i Sundsvall. I december och januari slog polisen till. I samband med razziorna greps flera män misstänkta för sexköp, några har erkänt gärningen.

Polisen har också beslagtagit mobiltelefoner vars innehåll, som sms-trafik, fortfarande analyseras. Efter det ena ingripandet finns även misstankle om koppleri. Vandrarhemmets ägare, Per Sundström, var inte på plats när polisen ingrep, men en hallick hade betydande belopp på sig.

– Det jag hört är 60.000 kronor, säger han.

Det finns uppgifter som säger att 23 personer, alla män, är misstänkta för sexköp. Men det antalet vill inte polisen bekräfta idag. Istället säger tillförordnade polischefen för grova brott på utredningssektionen Eva Jagebo Bonnerud att utredningen helt säkert kommer att svälla och att männen inte bara kommer från trakten. De är från mellannorrland - kanske hela Sverige:

– De kommer från hela vårt län. Och även personer från andra län kommer att höras, säger hon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".