Anna Holmlund. Foto: Sofia Forell
1 av 2
Skicrossåkaren Anna Holmlund är en av de nominerade. Foto: Sofia Forell
Medelpads idrottsgala 2015
2 av 2
Medelpads idrottsgala 2015. Foto: Christer Jonasson/SR

Krönikör Jonasson: Medelpads idrottsgala struntar i Jantelagen

Christer Jonasson: Ångermanlands idrottsgala kan vara på gång
3:59 min

Den stora idrottsgalan i Globen är ju störst och sänds över hela landet. Medelpads idrottsgala, som ikväll arrangeras för sjunde året, har kommit för att stanna. Efterlängtad och med glamour.

Det här kvällen struntar vi i Jantelagen. Vi ska visa för oss själva och övriga Sverige att vi är bra och stolta över vad vi åstadkommit under det gångna året. Och egentligen är alla som nomineras medaljörer.

Men det finns ett frågetecken. Vi bor i Västernorrlands län och det saknas en idrottsgala för Ångermanland. Idrottsmännen och -kvinnorna är lika framträdande där. Kanske kan etableringen och framgången i Medelpad få till stånd en gala i den norra delen av länet?  

Mats Hamberg, chef på Västernorrlands idrottsförbund hoppas på Ångermanlands idrottsgala i framtiden.

– Det är viktigt att idrottsmän och inte minst alla fina ledare uppmärksammas. Värdet av vad idiella ledare i vårt län gör uppskattas till 700 miljoner kronor per år, säger Mats Hamberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".