Alicia Persson från Stockvik var nöjd med sin fjärde plats på ett blåsigt Skyttis. Foto: Lennart Sundwall/SR.
Alicia Persson från Stockvik var nöjd med sin fjärde plats på ett blåsigt Skyttis. Foto: Lennart Sundwall/SR.

Bra skiddag för Stockvik

Persson: Bästa tävlingen för säsongen
1:11 min

Stockviks skidåkare hade en bra lördag på Skyttis i Örnsköldsvik igår när många av nordens bästa åkare tävlade. Linnea Stark kom tvåa i damer fem kilometer fri stil i klassen 19-20 och klubbkamraten Alicia Persson blev bästa svenska med en fjärde plats i klassen damer 17-18 på samma distans.

Flera av nordens bästa skidjuniorer tävlar på Skyttis i Örnsköldsvik under tre dagar.

Under lördagens tävlingar i fri stil noterade Stockviks SF fina framgångar. Linnea Stark var tvåa i klassen damer 19-20 och i klassen damer 17-18 var Alicia Persson fyra och bästa svenska åkare.

Det blåste rejält under lördagens fristilstävlingar. Uppe i skogsområdet var det bättre förhållanden. Det bjöds på ett snabbt skidföre och flera av de utländska åkarna trivdes alldeles förträffligt. Stor dominans från norska åkare i klassen Herrar 17-18 där de fem första platserna togs hem av åkare från vårt grannland.

Linnea Stark från Stockvik var bara två tiondelar från segern i klassen 18-19. Moa Kristiansen från Domnarvet vann med denna knappa marginal över loppets fem kilometer.

I den yngre juniorklassen var Alicia Persson från Stockvik bästa svenska åkare. Det fattades 16,6 sekunder fram till segern. Före sig hade Alicia åkare från Norge, Finland och USA.

Säsongens klart bästa lopp för mig, förklarade en nöjd 16-åring loppet på Skytttis. Jag har tydligen lyckats hitta en bra formtopp.

Alicia har flera medaljer från USM och siktar nu på JSM på hemmaplan om några veckor. Tävlingar som avgörs på Södra berget i Sundsvall.

Tävlingarna i Örnsköldsvik ingår som en deltävling i Scandic Cup och tävlingarna är samtidigt en nordisk juniorlandskamp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".