Entren till Sundsvalls Tingsrätt. Foto:  Ingrid Engstedt-Edfast/Sveriges Radio
Foto: Ingrid Engstedt-Edfast/Sveriges Radio

20-åring i Sundsvall misstänkt för våldtäkt på flera barn

Åklagaren: De våldtagna flickorna är båda under 15 år
1:27 min

En 20-årig sundsvallsbo är åtalad för två fall av våldtäkt mot två barn. Mannen är även misstänkt för sexuellt ofredande av två flickor och övergrepp i rättssak.

Våldtäkterna och ofredandet ska enligt kammaråklagare Jens Göransson pågått under ett år från slutet av 2013 fram till slutet av 2014.

De två yngsta flickorna var 13 år och 14 år när mannen våldtog dem, enligt åklagaren. De två andra flickorna, som blivit utsatta för sexuellt ofredande, var 15 och 16 år.

Den åtalade mannen, som är 20 år gammal, är även åtalad för övergrepp i rättssak eftersom han ska ha hotat en av tjejerna och försökt få henne att dra tillbaka sin polisanmälan. Enligt åklagaren har mannen kommit i kontakt med flickorna via gemensamma vänner. 

Hur uppdagades det här?

– Det började med anmälningarna om sexuellt ofredande. Sedan var det pappan till en av de yngre flickorna som anmälde den våldtäkten. När vi utredde den kom det uppgifter om att mannen även skulle ha förgripit sig på ytterligare en ung flicka, och det visade sig stämma, säger åklagare Jens Göransson. 

Rättegången påbörjades i slutet av förra veckan och kommer fortsätta på fredag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".