Sundsvalls kommunhus entré
Foto: SVT Mittnytt

Nu ska sjukskrivningarna minska i Sundsvalls kommun

Idag ska den politiska majoriteten i Sundsvall besluta om en plan för att minska sjukfrånvaron och förbättra arbetsmiljön i kommunen. De höga sjukskrivningstalen kostar kommunen 200-250 miljoner varje år.

Det är Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet som ska besluta i frågan i dagens kommunstyrelsemöte.

Planen innehåller bland annat en genomförandeplan med konkreta åtgärder som exempelvis stöd till alla medarbetare för att sluta röka och att en individuell plan för insatser ska upprättas inom fem dagar för medarbetare med nedsatt funktionsförmåga.

-- Det här är ett område som vi har längtat efter att få ta tag i och förbättra. Därför känns det skönt att redan nu kunna ta krafttag i de här frågorna. Det kostar kommunen ungefär 200-250 miljoner varje år med de höga sjukskrivningstalen, för att inte tala om det mänskliga lidandet bakom siffrorna. Vi har helt enkelt inte råd att vänta, säger Peder Björk (S), kommunstyrelsens ordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".