Magnus Åkerlund, målvakt i Sundsvall hockey, efter avslutad träning. Foto: Christer Jonasson/SR
Magnus Åkerlund, målvakt i Sundsvall hockey, efter avslutad träning. Foto: Christer Jonasson/SR

Sundsvall Hockey ger aldrig upp drömmen om Allsvenskan

Klubbchefen: Vi har inte förlorat en enda match under ordinarie tid
1:32 min

Sedan klubben för tre år sedan åkte ur Allsvenskan har satsningen varje år varit att ta sig tillbaka. Två säsonger i rad har kvalen varit misslyckade men en stabil ekonomi gör att ambitionen är fortsatt hög och målet är spel i Hockeyallsvenskan.

En seger i matchen idag, onsdag, hemma mot Östersund gör att Sundsvall Hockey redan innan sista omgången av Allettan är klara för kvalet till Allsvenskan. I det kvalet deltar sex lag varav fyra går upp i Allsvenskan. Oddsen för att Sundavall Hockey ska lyckas nu tredje gången gillt är stora.

– Vi har har inte förlorat en enda match under ordinarie tid den här säsongen säger klubbchefen Magnus Holmwall. 

Satsningen av föreningen som aldrig ger upp är imponerande med tanke på att möjligheterna till intäkter inte är lika stora som hos länskollegorna Modo och Timrå. Samtidigt är utgifterna inte lika stora heller, trots lika stor verksamhet för barn och ungdomar som Modo och Timrå har tillsammans.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".